ВАЖНО! Умни начини за свързване на вътрешното и външното пространство в дома | Creative Home

ВАЖНО! Умни начини за свързване на вътрешното и външното пространство в дома

Знаете ли, че съществуват начини за свързване на вътрешното и външното пространство? Напълно нормално е да мислим за дома и градината като две отделни места със строга граница между тях. Но свързването на вътрешни и външни пространства – дори ако това е само малка градина или тераса – може да помогне на дома ви да изглежда по-голям. С екстериора, свързан с къщата, окото ви вижда по-далеч и стаята с изглед към градината изглежда по-голяма.

Когато свържете вътрешните и външните стаи ще ви се иска да прекарате повече време на отворени врати, наслаждавайки се на лъчите на слънцето и чистия въздух. Освен това не е нужно да инвестирате огромни средства в това. Вижте тези умни начини, които сме ви подготвили и сами ще се убедите.

Умни начини за свързване на вътрешното и въшното пространство

Въведете повече стъкла

Увеличете остъклените елементи в задната част на къщата и ще направите гледката към градината част от стаята. А и освен това ще може без проблем да се наслаждавате на красивото синьо небе… Може да сте в състояние да добавите покривни светлини към съществуващо пространство и те да бъдат проектирани като разширение.

Стъкленият покрив е доста скъп, така че помислете за инсталиране на прозорци с изглед към градината, ако оригиналният дизайн на къщата е спестен от тях.

Една и съща подова настилка и на двете места

Еднаквата подова настилка и във външните и вътрешните пространства е чудесен начин да ги слеете и да създадете едно цяло. Освен това и няма да ви излезе много скъпо.

Имайте предвид, че плочките, използвани навън, трябва да са подходящи, за да устоят на всякакви метеорологични условия. Те трябва да са устойчиви на замръзване и да имат допълнителна устойчивост на хлъзгане, така че да не представляват опасност, когато е мокро. Уверете се, че фугиращата смес е със еднакъв цвят. Не забравяйте да изравните праговете, които са от ключово значение.

Забравете за класическата стена

За максимално свързване с външното пространство сменете класическата стена с такава, през която можете да се вижда от другата страна, като използвате съвременни остъклени врати. Двусгъваемите врати с тясна рамка са популярен избор за създаване на безпроблемно свързване, с много налични стилове, цветове и размери.

За тези от вас, които имат по-голям бюджет, може да си позволят да са по-креативни. Голям хоризонтален сгъваем прозорец, който служи като защитен сенник, е страхотно решение две в едно.

Избирайте внимателно материалите

Включването на външни покрития, които обикновено се считат за избор на закрито, и обратно, ефективно размива границите между двете пространства. Открита тухлена стена или тухлени фишове в кухня-трапезария, например, могат да го свържат с екстериора на къщата.

Като алтернатива, боядисайте градинските стени и огради в нюанси, които често се използват вътре. Можете също така да поставите стенни плочки върху сандъчетата отвън – но първо проверете дали са устойчиви на замръзване (обикновено порцелановите плочки са).

Растения, много растения

Добавянето на зеленина е умен начин да свържете външното и вътрешното пространство. За да постигнете отлични резултати, поставете цветята до прозорците. Големите е от значение, затова ви препоръчваме да използвате по-големи саксийни растения като палмата, която е и много красива.

растения

Източник:https://makingyourhomebeautiful.com/wp-content/uploads/2016/08/outdoor-room-colorbond-2.jpg

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap