ВАЖНО! Умни начини за свързване на вътрешното и външното пространство в дома

Знаете ли, че съществуват начини за свързване на вътрешното и външното пространство? Напълно нормално е да мислим за дома и градината като две отделни места със строга граница между тях. Но свързването на вътрешни и външни пространства – дори ако това е само малка градина или тераса – може да помогне на дома ви да изглежда по-голям. С екстериора, свързан с къщата, окото ви вижда по-далеч и стаята с изглед към градината изглежда по-голяма.

Когато свържете вътрешните и външните стаи ще ви се иска да прекарате повече време на отворени врати, наслаждавайки се на лъчите на слънцето и чистия въздух. Освен това не е нужно да инвестирате огромни средства в това. Вижте тези умни начини, които сме ви подготвили и сами ще се убедите.

Умни начини за свързване на вътрешното и въшното пространство

Въведете повече стъкла

Увеличете остъклените елементи в задната част на къщата и ще направите гледката към градината част от стаята. А и освен това ще може без проблем да се наслаждавате на красивото синьо небе… Може да сте в състояние да добавите покривни светлини към съществуващо пространство и те да бъдат проектирани като разширение.

Стъкленият покрив е доста скъп, така че помислете за инсталиране на прозорци с изглед към градината, ако оригиналният дизайн на къщата е спестен от тях.

Една и съща подова настилка и на двете места

Еднаквата подова настилка и във външните и вътрешните пространства е чудесен начин да ги слеете и да създадете едно цяло. Освен това и няма да ви излезе много скъпо.

Имайте предвид, че плочките, използвани навън, трябва да са подходящи, за да устоят на всякакви метеорологични условия. Те трябва да са устойчиви на замръзване и да имат допълнителна устойчивост на хлъзгане, така че да не представляват опасност, когато е мокро. Уверете се, че фугиращата смес е със еднакъв цвят. Не забравяйте да изравните праговете, които са от ключово значение.

Забравете за класическата стена

За максимално свързване с външното пространство сменете класическата стена с такава, през която можете да се вижда от другата страна, като използвате съвременни остъклени врати. Двусгъваемите врати с тясна рамка са популярен избор за създаване на безпроблемно свързване, с много налични стилове, цветове и размери.

За тези от вас, които имат по-голям бюджет, може да си позволят да са по-креативни. Голям хоризонтален сгъваем прозорец, който служи като защитен сенник, е страхотно решение две в едно.

Избирайте внимателно материалите

Включването на външни покрития, които обикновено се считат за избор на закрито, и обратно, ефективно размива границите между двете пространства. Открита тухлена стена или тухлени фишове в кухня-трапезария, например, могат да го свържат с екстериора на къщата.

Като алтернатива, боядисайте градинските стени и огради в нюанси, които често се използват вътре. Можете също така да поставите стенни плочки върху сандъчетата отвън – но първо проверете дали са устойчиви на замръзване (обикновено порцелановите плочки са).

Растения, много растения

Добавянето на зеленина е умен начин да свържете външното и вътрешното пространство. За да постигнете отлични резултати, поставете цветята до прозорците. Големите е от значение, затова ви препоръчваме да използвате по-големи саксийни растения като палмата, която е и много красива.

растения

Източник:https://makingyourhomebeautiful.com/wp-content/uploads/2016/08/outdoor-room-colorbond-2.jpg

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap