Ето как да превърнете малката спалня в просторна и свежа

Чудили ли сте се как да превърнете малката спалня в просторна и свежа? Ако искате да създадете стилна и уютна стая, която в същото време да изглежда и просторна, но разполагате с малко място, то тогава идеите за оформление са много важни.

Тясното подово пространство и ниските тавани могат да представляват предизвикателство при проектирането на спалня, но с тези хитринки това, тясното пространство може да компенсира с изобретателност и индивидуалност.

Ето как да превърнете малката спалня в просторна и свежа

Разположението на вашето легло играе ключова роля

Когато става въпрос за идеи за оформление на малка спалня, най-голямото решение, което трябва да вземете е къде ще бъде разположено леглото. Това ще има голямо влияние върху външния вид и усещането на пространството, както и как се използва.

Най-добрият вариант е да разположите леглото по средата на вашата стая. Така ще имате достъп и до двете страни на леглото и по-лесно ще може да го оправяте след сън.

Направете леглото акцента на стаята

Малките спални не трябва да имат липса на индивидуалност, защото това е много важно за тях. Всъщност позиционирането на легло в средата на основната стена в оформлението на малка спалня е страхотен начин да отвлечете вниманието от тясното пространство, тъй като незабавно ще привлече вниманието към себе си.

Колкото по-прост дизайн, толкова по-добре

Когато проектирате спалня с ограничено пространство, е добра идея да сведете мебелите до минимум и внимателно да обмислите техният размер, както и къде ще ги поставите.

Използвайте завеси

Ако имате малка спалня, която е тясна и има ниски тавани, помислете как да се възползвате максимално от пространството, като поставите легло плътно в ъгъла на стаята и окачите завеси от пода до тавана, за да създадете очарователно и уютно място.

Докато в повечето спални е обичайна практика да се позиционира легло в средата на най-голямата стена, в малката спалня това не винаги е най-ефективното използване на пространството. Вместо това, затварянето на легло в ъгъла може да отвори по-голяма площ в останалата част от стаята.

Добавете огледала

Декорирането с огледала е страхотен начин да направите вашата спалня моментално по-голяма и по-светла, така че, когато е възможно, си струва да ги включите в обзавеждането. Поставянето им срещу или до прозорец ще позволи оптимално отразяване на светлината в цялата стая.

Оценете тази статия
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap