Ето как да превърнете малката спалня в просторна и свежа

Чудили ли сте се как да превърнете малката спалня в просторна и свежа? Ако искате да създадете стилна и уютна стая, която в същото време да изглежда и просторна, но разполагате с малко място, то тогава идеите за оформление са много важни.

Тясното подово пространство и ниските тавани могат да представляват предизвикателство при проектирането на спалня, но с тези хитринки това, тясното пространство може да компенсира с изобретателност и индивидуалност.

Ето как да превърнете малката спалня в просторна и свежа

Разположението на вашето легло играе ключова роля

Когато става въпрос за идеи за оформление на малка спалня, най-голямото решение, което трябва да вземете е къде ще бъде разположено леглото. Това ще има голямо влияние върху външния вид и усещането на пространството, както и как се използва.

Най-добрият вариант е да разположите леглото по средата на вашата стая. Така ще имате достъп и до двете страни на леглото и по-лесно ще може да го оправяте след сън.

Направете леглото акцента на стаята

Малките спални не трябва да имат липса на индивидуалност, защото това е много важно за тях. Всъщност позиционирането на легло в средата на основната стена в оформлението на малка спалня е страхотен начин да отвлечете вниманието от тясното пространство, тъй като незабавно ще привлече вниманието към себе си.

Колкото по-прост дизайн, толкова по-добре

Когато проектирате спалня с ограничено пространство, е добра идея да сведете мебелите до минимум и внимателно да обмислите техният размер, както и къде ще ги поставите.

Използвайте завеси

Ако имате малка спалня, която е тясна и има ниски тавани, помислете как да се възползвате максимално от пространството, като поставите легло плътно в ъгъла на стаята и окачите завеси от пода до тавана, за да създадете очарователно и уютно място.

Докато в повечето спални е обичайна практика да се позиционира легло в средата на най-голямата стена, в малката спалня това не винаги е най-ефективното използване на пространството. Вместо това, затварянето на легло в ъгъла може да отвори по-голяма площ в останалата част от стаята.

Добавете огледала

Декорирането с огледала е страхотен начин да направите вашата спалня моментално по-голяма и по-светла, така че, когато е възможно, си струва да ги включите в обзавеждането. Поставянето им срещу или до прозорец ще позволи оптимално отразяване на светлината в цялата стая.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap