Ето кой цвят от цветовата гама трябва да използвате внимателно: Източник на прекалено силна енергия

Както ще потвърди всеки, който е минал през процеса на търсене на щастлива цветова схема за стая, изборът на идеалния цвят за стая може да бъде широко поле от възможности за декориране.

Но един често срещан въпрос, който често задаваме, когато вземаме решение за най-добрите идеи за цвят на стаята, е: кои цветове биха ни направили гневни и нервни? Според цветните психолози единственият цвят, който може да ни „ядоса“ е червеният.

Ако сте се чувствали ядосани, разочаровани и прекалено стимулирани, докато просто сте седели в боядисана в червено стая, със сигурност не сте сами. Идеите за червени помещения могат да бъдат твърде интензивни за някои хора. Този напорист и агресивен цвят често ни напомня за опасност, поради което често се използва в предупредителни знаци и пътни сигнали.

Експерти и декоратори са съгласни, че червеното може да ви ядоса, което може да не е изненада за мнозина. Този цвят предизвиква реакции в тялото, които са подобни на реакциите на стрес, като ускорен пулс и по-висока телесна температура.

Въпреки всичките му негативни асоциации, безспорно е, че червеното е цвят, на който трябва да обръщаме внимание, когато става въпрос за начина ни на мислене, както и за нашите идеи за декориране. Исторически цвят, учените наскоро откриха доказателства, че преди повече от 40 000 години обитателите на каменната ера са преработвали червена глина, за да направят боя за стени и за тяло. В днешно време червеното също е забележителен цвят на сватби и религиозни церемонии в някои страни.

С течение на времето цветните психолози откриха, че червеното може да има дълбоко влияние върху нашето настроение, възприятия и дори нашите действия. Декорирането с червено може дори да промени вашата физиология и баланс на хормоните. И така, какво е в червения цвят, което го прави толкова мощен, когато става въпрос за интериорен дизайн?

КАКВО Е АГРЕСИВЕН ЦВЯТ?

Червеното, с целия си дизайнерски потенциал, се счита за най-агресивния цвят. „Това е единственият цвят, който не можем да преживеем в големи количества“, казва Карън Халър, специалист по психология на цветовете, учител и автор на бестселъра „Малката книжка за цветовете“.

ЗАЩО ЧЕРВЕНОТО Е ТОЛКОВА МОЩЕН ЦВЯТ?

Червеното е мощен и емоционален цвят като никой друг. Този физически стимулиращ нюанс винаги трябва да се използва с повишено внимание. Известно е, че червеното стимулира сетивата и надбъбречните жлези, което ни прави по-чувствителни към околната среда.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap