Идеи за мини градина във всяко пространство (СНИМКИ)

Колко от вас имат мини градина в дома си? Ако не разполагате с отделно пространство, където да създадете красива градина, не се отчайвайте! Както винаги обичаме да казваме – за всеки проблем си има решение! Разбира се и за този! Може да създадете прекрасна мини градина във всяко едно помещение, включително терасата или балкона и дори банята. Има много креативни идеи, които биха трансформирали и най-малкия парцел в зелен пейзаж.

Идеи за мини градина

Оживете пространството с цвят

Както при интериорното декориране, помислете как използването на цвят може да помогне за ободряването на външното пространство. Използвайте идеи за мини градина, за да добавите дълбочина към пространството, като използвате идеи за градински бои и боядисайте стените в топли цветове.

Смелият цвят позволява на растенията да изпъкнат на цветния фон – създавайки илюзия за усещане за пространство. А освен това всички знаете как топлите нюанси допринасят за положителното настроение.

Създайте усещане за височина чрез засаждане

Използвайте групи от различни саксии, които съдържат цветя на различни височини и мащаби, за да се възползвате максимално от пространството. Идеално решение за малки вътрешни дворове, тераси и балконски градини.

Място с различна подова настилка

Изборът на различни видове подова настилка в различните зони предполага промени в пространството, без да се налага физически да разделяте пространството с бордюри или засаждане.

Мини градина с рафтове и куки

Рафтовете и куките не са само за закрито. Създайте допълнителна място за саксии и красиви аксесоари, като поставите няколко рафтове. В идеалния случай те трябва да бъдат монтирани в тухла, тъй като вашата градинска ограда може да не е в състояние да поеме тежестта.

Оградете оформлението си с изкуствена трева

Поставете декоративен килим на открито, за да насочите погледа. Това е една от най-лесните за постигане идеи за малка градина и работи, като привлича погледа към една определена зона. Пространството около него няма да е толкова очевидно на пръв поглед, създавайки илюзията за повече място.

 

Многофункционален навес

Възползвайте се максимално от пространството с многофункционален навес. Използвайте навеса, за да поставите градински мебели през зимата, след това отворете  бар за партита на открито през летните месеци. Това е чудесна идея, която съчетава забавното с красивото и креативното.

 

Мини оранжерия

Дори и най-скромното открито пространство може да включва идеи за оранжерии с цветя. Можете да намерите оранжерии с половин размер, мини версии, както и опции на ниско ниво, които могат да са разположени по стената на вашия дом или по оградата.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap