5 идеи за подредба на подправките в кухнята

Никога не подценявайте силата на организираната кухня: стелажи за тенджери, решения за съхранение под мивката, органайзери в самите чекмеджета, кошници и контейнери за съхранение на прибори, кутии за съхранение на храна и т.н.

В тази статия обаче ще обърнем внимание на организацията на подправките. Чрез специално организирани стелажи или конкретни прибори за подправки можете да си  гарантирате, че всичко във вашата кухня има своето място.

Независимо дали имате малък кухненски дизайн или просторен килер, на пазара днес ще намерите идеи за стелаж за подправки, който да отговаря на вашите квадратни метри и на нуждите в кухнята ви.

Колко е важна подредбата на подправките в кухнята?

Една кухня не може да функционира без подправки. Всяко домакинство може да направи сметката си кои подправки използва най-често и за кои ястия. Има обаче един проблем, дори и в най-красивите кухни колекцията от подправки често остава пренебрегвана – те са оставени в неподходящи буркани, безразборно хвърлени в чекмедже или шкаф с оригиналната си опаковка, разхвърляни на различни места в кухнята.

Нищо от това не е ползотворно за кухнята и за процеса на готвене в нея. За да ви помогнем да се справите с бъркотията, събрахме най-добрите идеи за стелажи за подправки, които са не само шик, но лесни и достъпни за пресъздаване. Избрахме от тях пет на брой и ги предлагаме на вашето внимание.

Окачен стелаж за подправки

Обособете място в килера или в кухнята за окачен стелаж за подправки. Това ще е допълнително място за съхранение с органайзер на няколко нива, идеален за сухи съставки, буркани с храни. Това също е чудесен начин да скриете вашите подправки, без да заемате място в шкафовете. Ако килерът е далеч, няма да е много практично решение, защото подправките няма да са ви под ръка, така че помислете.

5 идеи за подредба на подправките в кухнята

Въртяща се поставка за подправки

Съхранявайте ежедневните си подправки във въртяща се поставка, така че е възможно бързо да намерите това, от което се нуждаете. С шикозни стъклени буркани с овална форма, има компактни поставка за подправки, които могат да хванат достатъчно на брой буркани, така че да подредите подправките си много добре. Мястото на тази поставка е или върху широк кухненски плот или на специална масичка в близост до мястото за готвене.

5 идеи за подредба на подправките в кухнята

Изберете ъглова поставка за подправки

Ъгловите поставки за подправки са елегантни, стилни и се разширяват, за да паснат на пропорциите в шкафа където ще ги поставяте или в ъгловото пространство на кухнята. Идеята е, че с ъглова поставка, ще спестите място на плота или в дадения шкаф.

Органайзер за шкафове

Имате възможност да си купите специален органайзер, който се поставя в голото пространство на кухненски шкаф. Там можете да наредите подправките и дори да окачите уреди, които ползвате в кухнята. Разбира се, за да намерите такива приспособления е добре да се разходите в онлайн магазините.

Изтеглящ се стелаж за подправки

Според начина на организация в кухнята си, може да имате свободни ниши, където да поставите изтеглящи се стелажи. В този смисъл, контейнерите с подправки са скрити от погледа ви, но само с едно издърпване на стелажа, всички налични се озовават пред вас.

Предимства и недостатъци на различните решения

Всяко едно от тези предложения има своите предимства и недостатъци. Например стандартизираните стелажи предлагат решение с контейнери, които са пригодени само за тях. Окачените стелажи заемат повече място, но пък позволяват подредбата на по-големи и по-малки контейнери. Вземете вашето решение според вашия модел на готвене в кухнята и броя на подправките, които ползвате.

Само с малко усилия стелажите и поставките за подправки бързо ще укротят хаоса във вашата кухня. Преди да започнете да етикетирате и организирате, изхвърлете всички подправки или билки с изтекъл срок на годност.

Съвет: Освен проверката на етикета, най-добрият начин да определите свежестта на подправката е по миризмата.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap