Ръководство за избор на ТВ шкаф

Не може да гледате телевизия ако нямате удобен тв шкаф. Да, може телевизорът да е окачен и на стената, но шкафът си остава класиката в жанра. Днес можете да избирате шкаф специално пригоден за телевизор или секция, която освен поставка за телевизора има и допълнителни части за поставяне на книги, чекмеджета, рафтове. Ние ще се съсредоточим върху избора на шкаф специално пригоден за телевизора.

Как да избера тв шкаф?

Откъде да започнете с избора на шкаф за телевизора? Първо и особено важно е като го третирате като всяка друга покупка на мебели. Тоест  измервате пространството и си гарантиране, че дизайнът върви с останалата част от вашия декор в помещението. Така че изборът върви успоредно с работата, която трябва да свършите предварително. Фирмите на пазара предлагат каталози, които са изпълнени с най-практични решения, както със стоящи модулни мебели за телевизори, така и с минималистични окачени модули, за окачване на телевизор на стената.

5 съвета, за избор на тв шкаф

Измерете пространството, където искате да поставите композицията със шкаф и телевизор – (не забравяйте да си го представите как ще изглежда!) Друг важен съвет: уверете се, че мебелната част е със същата дължина или малко по-широка от вашия телевизор, така че да стои добре и да бъде сигурно.

Решете формата, от която се нуждаете – напр. ъглова, правоъгълна или квадратна мебел. Не забравяйте и опциите за стенен тв шкаф с окачен монтаж за по-малки пространства!

Помислете за употребата – искате ли устройството просто да бъде място за живеене на вашия телевизор или искате да бъде по-полезно? Ако сте казали „да“ на последното, тогава…допълнително шкафчета, екстра плот, чекмеджета, разглеждайте такива модели.

Разгледайте стиловите вариации – например някои модули имат рафтове, чекмеджета и шкафове; всички удобни места за спретнато съхранение на тв кутия, конзолни игри, дистанционни и други аксесоари свързани с телевизора. 

Обърнете внимание на свързаността – вашият телевизор може да изглежда прекрасно в ъгъла на стаята, но има ли контакти и ако има, достатъчно ли са? Ако не, може да се наложи да преосмислите позиционирането или да монтирате някои електрически точки или да вземете разклонител, който обаче не трябва да загрозява помещението.

Стоящ тв шкаф срещу окачен тв шкаф

Както може би сте разбрали, телевизионните модулни шкафове се предлагат в набор от размери, форми и стилове, което може да бъде малко поразително, ако не сте сигурни от какво точно се нуждаете. Имайки предвид това, нека разгледаме някои от предимствата и недостатъците на разполагането на стояща тв мебел спрямо монтирано на стена устройство, но отново върху окачен модул. Един съвременен шкаф може да бъде чудесна предпоставка за направата и на домашно кино, но тогава се търсят по-функционални допълнителни модули. Тогава е по-вероятно да видите комбинация от стоящ шкаф и окачен тв шкаф.

Вариант 1: Стоящ модул тв шкаф

Ръководство за избор на ТВ шкаф

Предимства:

Лесен за „инсталиране“/позициониране;
Може да осигури допълнително място за съхранение;
Добавя повече интерес към вашата всекидневна.

Недостатъци:

Може да заема място на пода, особено ако не прилепва плътно към стената;
Може да се доставя неасемблиран;
Може да бъде пречка в интериора.

Вариант 2: Модул за стенен монтаж

Ръководство за избор на ТВ шкаф

Предимства:

Спестявате място в интериора;
Вашият телевизор е по-малко вероятно да бъде ударен поради невнимание;
Превръщат мястото с телевизора във фокусна точка.

Недостатъци:

Включва пробива в стената;
Не са лесни за преместване и премахване;
Няма къде да скриете кабелите.

Кой тв шкаф най-добър?

На този въпрос ще си отговорите сами, след като вземете предвид най-важните детайли, които разбрахте от статията. Измерете помещението и мястото където ще има тв шкаф. Вижте различните модели онлайн или във физически магазин за мебели, прочетете описанията на различните модели и направете списък с подходящите.

В съвременният интериорен дизайн е много по-вероятно да видите микс от окачен телевизор и под него красив шкаф, който изпълва помещението. Това е комбинирано решение с много стил в него и разбира се осмисля двете различни функции: удобното гледане на телевизия в помещението и възможност да съхранявате предмети, да поставяте декоративни елементи, да имате плот за конзолни игри.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap