Супер ползотворни съвети за пазаруване на коледни подаръци

Пазаруването на коледни подаръци може да бъде една от най-стресиращите части от празничния сезон. Какво ще подарите на  любимите си хора? Ами ако не харесат това, което подарите? Ами ако не можете да си позволите да им купите нещо хубаво? И разбира се винаги има някой, който не иска нищо!

Един от начините да облекчите стреса от пазаруването на коледни подаръци е да зададете някои „правила за подаръци“. Това обикновено е споразумение между вашето семейство и приятели, но може да бъде и само полезна лична насока, която да ви помогне да избегнете преразход.

Правилата за подаръци са насоки, които ви помагат да стесните възможностите си и да сте сигурни, че се придържате към бюджета. Едно популярно правило за подаръци е пет-степенното правило. Ето в какво се състои и преценете сами дали ще ви бъде полезно.

Какво е пет-степенното правилото за коледни подаръци?

Правилото гласи, че трябва да дадете един подарък на любимите си хора, избран от следните пет опции: нещо, което искат; нещо, от което се нуждаят; нещо за обличане; нещо за четене или специален подарък.

Как да се придържате към правилото  

Направете списък: Запишете имената на хората, за които трябва да купите подаръци, и обмислете една или две идеи за всеки човек, като си задавате въпросите от темите. Това ще ви помогне да останете концентрирани, когато пазарувате.

Определете бюджет: Решете колко пари можете да си позволите да похарчите за подаръци и се придържайте към него.

Бъдете креативни: Ако сте с ограничен бюджет, бъдете креативни с подаръците си. Домашно приготвените подаръци винаги се оценяват, а вашите близки ще оценят внимателността.

Пазарувайте рано: Избягвайте бързината в последния момент, като пазарувате подаръци рано. Това ще ви помогне да останете в рамките на бюджета си и да избегнете импулсивни покупки.

Помолете за помощ: Ако ви е трудно да измислите идеи, помолете семейството и приятелите си за помощ. Те ще се радват да ви дадат някои предложения!

Ето и разширение на петте въпроса за коледни подаръци

Нещо, което искат

Какво е нещото, за което любимият човек може би ви е намекнал? Какво е нещото, което искат от известно време хората около вас; деца, приятели, роднини (тези, които са в списъка) ? Ако не сте сигурни, попитайте техните приятели или членове на семейството за някои идеи, без самият получател да разбира какво сте намислили.

Нещо, от което се нуждаят

Това може да е нещо практично, като ново зимно палто или нов комплект съдове. Или може да е нещо, което ще улесни живота на човека, за когото избирате подарък; като нова прахосмукачка или кутия за бижута. Ако познавате навиците на близките си, може би лесно ще разберете от какво се нуждаят.

Нещо за облекло

Това може да е стилна блуза, шал или нов чифт обувки. Или може да е нещо по-уникално, като ретро риза или вратовръзка по поръчка. Забравете за плетените коледни пуловери, освен ако не е за шега, или съвпадат с първия въпрос.

Нещо за четене

Това може да е нов роман, готварска книга или книга с поезия Или може да е нещо по-уникално, като графичен роман или илюстрована историческа книга. Има много коледни подаръци в тази категория: от книжки за деца, до криминални романи за най-замислените членове на семейството.

Специален подарък

Това може да е подарък, който да премине отвъд празничното настроение! Може би празнична украса за дома им, празнична чаша или украшение или празнична дреха. Може да е нещо, което знаете, че ще харесат, дори ако все още не го осъзнават. Или нещо уникално, като ръчно резбована дървена кутия или антикварна книга. Може би личен подарък, като направено по поръчка бижу или рамкирана снимка на любим момент. Специалният подарък зависи и от това, доколко е специален дадения човек.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap