5 начина една стая да изглежда по-просторна

Има ли стая в дома ви, която изглежда малко тъмна? Прочетете тази статия за практически съвети как да направите пространството да се чувства по-леко и светло за секунди.

Какво кара една стая да изглежда по-светла и просторна?

Колкото и изненадващо да звучи това, всъщност има няколко неща, които всички ние можем да направим, така че да превърнат една тъмна и задръстена стая в по-светло и просторно помещение.

Не е нужно да сте интериорен дизайнер, за да направите тези промени. Прилагането само на една от тези пет идеи, може да ви помогне да свършите работата по-отличен начин.

Отървете се от всякакви бъркотии

Купища вещи, особено ако имате много от тях и са натрупани на високо, могат незабавно да накарат пространствата да изглеждат тъмни и тесни. Това е особено вярно, ако има неща, които достигат первазите или частично, или напълно блокират прозорците в стаята. Ако във въпросната стая има някакъв безпорядък, разчистете я. Ще бъдете изумени колко място ще си върнете и колко по-ясно и по-ярко ще изглежда всичко.

Прегледайте прозорците си

Сега това е наистина решаващ съвет. Ако вашата тъмна стая има един или повече прозореца в нея, те са ключът към озаряването на нещата. Може би имате дебели, тежки завеси върху тях, които може да са чудесни за предпазване от течения през зимата, но блокират твърде много светлина? Или може би са били снабдени с римска или ролетна щора, която незабавно затваря поне една четвърт от естествената дневна светлина, която обикновено преминава?

Изберете прозрачни тъкани за завеси, които правят прозореца ви по-функционален, като същевременно пропускат светлината.

Почистете прозорците си добре и отвътре, и отвън; това е толкова просто нещо, което несъмнено ще позволи на светлината да свети още малко!

Преосмислете мебелите си

По същия начин работи безпорядъкът, наличието на твърде много мебели в една стая или парчета, които са твърде големи и обемисти за това пространство, може да го накара да се почувства по-тъмно, отколкото е в действителност. Така че, докато подреждате бъркотията си, обърнете внимание и на мебелите си.

Какво работи? Какво не работи и от какво наистина се нуждаете, за да останете в тази стая? Бъдете безкомпромисни, като това не означава, че трябва да се отървете от мебелите си. Просто помислете за правилни размествания.

Уверете се, че имате една фокусна точка в стаята

Наличието на множество неща за гледане в една стая означава, че се случва твърде много, което може да я накара да се почувства твърде заета, тясна и тъмна. създаването на една фокусна точка означава, че има по-малко неща за разглеждане, което естествено привлича вниманието ви само към едно място (и след това навсякъде другаде). Що се отнася до фокусните точки, това може да бъде леглото в спалнята, дивана във всекидневната или трапезния комплект в кухнята. Решете коя е тази основна фокусна точка и след това сведете всичко около нея до минимум (от гледна точка на цвят и бройки).

Изберете ярки подови настилки

Това може да бъде голяма светла постелка пред дивана във вашата всекидневна, светлокафяв ламинат в трапезарията ви, луксозни винилови плочки с геометрична шарка във вашата кухня или раиран килим в спалнята ви.

Дръзкият и ярък под е в състояние незабавно да повдигне всяка стая от всякакъв размер. Просто имайте предвид факта, че ако стаята ви е по-малка, направете така че подът да изпъкне и направете всичко останало по-малко очевидно, откъм дизайн и цвят.

В крайна сметка една стая изглежда тъмна и натоварена, когато в нея се случват прекалено много неща. Имате възможност с няколко лесни намеси, които не изискват ремонт, просто да освободите пространството от присъствието на излишни предмети и бъркотия. Целта е обаче да мислите конкретно за дадената стая, а не да подхождате към всички стаи еднакво.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap