5 различни решения за кухненски остров

Модерният кухненски остров, освен че служи като място за приготвяне и съхранение на храна, може да бъде и център на вашата кухня, като повишава естетиката в кухненския интериор. Въпреки че е практичен елемент, той може да бъде и възможност да покажете личния си стил и характер. Ако искате да вдъхнете нов живот на вашия дизайн на кухнята, играта с кухненския остров, може да се окаже ключова за цялостната кухненска визия.

Кухненски остров от различни материали

Опитайте да смесвате различни материали, за да създадете контраст и да добавите визуален интерес. Вместо да избирате един цялостен дизайн, можете да експериментирате с различни комбинации, като мрамор, гранит и дърво. Например, с помощта на кремав мраморен плот и сдвояване с лека дървена основа. Така освен откъм материал, разликата ще бъде направена и цветове, а това неимоверно ще повиши визуалната атрактивност в кухнята.

5 различни решения за кухненски остров

Как да направим кухненски остров?

Подвижен кухненски остров

Тази идея може да ви се стори странна, но при всички положения е добър вариант за по-малки кухненски площи. Как се постига ли? Ограниченията в пространството проправиха пътя за реализиране на по-иновативни елементи от интериорния дизайн на дома. Един от начините да се спести място, но все пак да се осигури допълнително пространство за съхранение и работни повърхности, е да се проектира подвижен кухненски остров, който може да се държи под постоянните кухненски плотове. Това решение може да го няма в магазина за кухненско обзавеждане, но може да го има като вариант при майстори на мебели.

Кухненски остров и маса в едно

Ако търсите интелигентен начин да използвате максимално пространството в кухнята си, без да жертвате естетиката, помислете за изграждане на кухненски остров и маса за хранене “две в едно”. Работният плот може да се използва за приготвяне на храна, когато имате нужда от място за готвене, и може да бъде декориран и трансформиран в маса за хранене за семейни ястия.

5 различни решения за кухненски остров

Освен, че можете да направите кухнята си красива, можете да се отървете и от някои непотребни неща. Вижте какво съветват нашите приятелки от HappyWoman, тук.

Дизайнерски кухненски острови

Да, има и такива кухненски острови, които дизайнерите правят за естетическото удоволствие на клиентите. Може да внесете малко индивидуалност и творчество в пространството си, като изберете остров с орнаментирани крака или уникални основи със сложен дизайн. Помислете за сложна метална обработка или красиво издълбани дървени модели. Тези елементи не само ще придадат визуална привлекателност на кухнята ви, но и ще осигурят здрава опора за всичките ви кулинарни начинания.

5 различни решения за кухненски остров

Кухненски остров с готварска станция

Много кухненски острови се използват само за приготвяне на съставки преди готвене, но защо да не ги превърнете в станция за готвене? Това не е нещо, което се вижда всеки ден, но добавянето на готварски плот към кухненския остров е уникален щрих, който не отнема от функционалността му. То дори ви дава възможност да общувате със семейството и гостите си, докато готвите.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap