6 ползи от ергономичните офис столове

От основната статия за офис столове разбрахме, че ергономичният вид е най-разпространеният модел за офис средата. Това е така, защото служителите в офиса  може да прекарат до 8 часа на ден, седнал на бюрото си. Седенето всъщност създава голямо напрежение и натиск върху тялото и може да доведе до редица сериозни здравословни усложнения, включително сърдечни заболявания, диабет и дълбока венозна тромбоза.

5 вида основни офис столове

Въпреки че много хора вярват, че е нормално да се оплакват от болки след дълъг работен ден прекаран в седене бюрото, грешният офис стол или лошо подреденото бюро често са виновниците за това. И което е най-важно, хората не трябва да свикват с това. Техните мениджъри и отговорният екип за удобство в офиса, трябва да вземат мерки, служителите да са най-добре обезпечени с ергономични офис столове и с добра работна среда

Ергономични офис столове – прелюдия към удобна офис среда

6 ползи от ергономичните офис столовеВ идеалния случай трябва да можете да седнете с двата си крака достигащи пода, коленете и бедрата да бъдат успоредни, с минимален натиск върху задната част на бедрата за оптимална опора на седалката. Ергономичните седалки могат значително да намалят натоварването върху тялото ви, като предоставят подходяща опора и подобрен комфорт. Ергономичните столове вече не са лукс, а необходимост за цялостното здраве и благополучие на служител или студент.

Поддържат позата – традиционните столове могат да натоварят прекомерно гръбначния ви стълб и с течение на времето могат да доведат до лоша стойка, като в същото време увеличават податливостта ви към наранявания на гърба. Ергономичните столове са напълно регулируеми, за да се изравнят с вашия ръст и работно място, като гарантират, че оставате в правилната поза на седене.

Подобряват кръвообращението – друго основно предимство на ергономичните столове е положителният им ефект върху кръвния поток. Регулирането на седалката под ъгъл от 90 градуса позволява правилна циркулация в краката. Добрата циркулация предпазва краката ви от подуване или изтръпване.

Помагат при болки в гърба – болката в долната част на гърба е една от водещите причини за отсъствие от работа в много страни. Ергономичните столове разполагат с облегалка, която е проектирана да поддържа естествената извивка на гръбнака ви. Облегалката също е по-висока, за да осигури опора за целия гръб.

Намаляват болката във врата – офис служителите често се оплакват от скованост в областта на врата и раменете. Това може да доведе до усложнения като спондилоза – загуба на хрущялна обвивка в прешлените. Ергономичните столове могат да включват облегалка за глава, която също да осигурява опора за главата и врата.

Облекчават налягането в бедрата – твърдият стол може да окаже ненужен натиск върху бедрата ви. Ергономичните офис столове имат достатъчно подплата и дълбочина, за да поддържат бедрата и да намалят този стрес и натиск.

Повишава производителността – удобните и поддържащи офис столове водят до щастливи и здрави служители или студенти, които е по-малко вероятно да бъдат разсейвани или да страдат от болки, които могат да наложат отсъствия. В резултат на това въвеждането на ергономични офис столове доведе до отчетени увеличения на производителността и качеството на работа.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Share via
Copy link
Powered by Social Snap