6 ползи от ергономичните офис столове

6 ползи от ергономичните офис столове

От основната статия за офис столове разбрахме, че ергономичният вид е най-разпространеният модел за офис средата. Това е така, защото служителите в офиса  може да прекарат до 8 часа на ден, седнал на бюрото си. Седенето всъщност създава голямо напрежение и натиск върху тялото и може да доведе до редица сериозни здравословни усложнения, включително сърдечни заболявания, диабет и дълбока венозна тромбоза.

5 вида основни офис столове

Въпреки че много хора вярват, че е нормално да се оплакват от болки след дълъг работен ден прекаран в седене бюрото, грешният офис стол или лошо подреденото бюро често са виновниците за това. И което е най-важно, хората не трябва да свикват с това. Техните мениджъри и отговорният екип за удобство в офиса, трябва да вземат мерки, служителите да са най-добре обезпечени с ергономични офис столове и с добра работна среда

Ергономични офис столове – прелюдия към удобна офис среда

6 ползи от ергономичните офис столовеВ идеалния случай трябва да можете да седнете с двата си крака достигащи пода, коленете и бедрата да бъдат успоредни, с минимален натиск върху задната част на бедрата за оптимална опора на седалката. Ергономичните седалки могат значително да намалят натоварването върху тялото ви, като предоставят подходяща опора и подобрен комфорт. Ергономичните столове вече не са лукс, а необходимост за цялостното здраве и благополучие на служител или студент.

Поддържат позата – традиционните столове могат да натоварят прекомерно гръбначния ви стълб и с течение на времето могат да доведат до лоша стойка, като в същото време увеличават податливостта ви към наранявания на гърба. Ергономичните столове са напълно регулируеми, за да се изравнят с вашия ръст и работно място, като гарантират, че оставате в правилната поза на седене.

Подобряват кръвообращението – друго основно предимство на ергономичните столове е положителният им ефект върху кръвния поток. Регулирането на седалката под ъгъл от 90 градуса позволява правилна циркулация в краката. Добрата циркулация предпазва краката ви от подуване или изтръпване.

Помагат при болки в гърба – болката в долната част на гърба е една от водещите причини за отсъствие от работа в много страни. Ергономичните столове разполагат с облегалка, която е проектирана да поддържа естествената извивка на гръбнака ви. Облегалката също е по-висока, за да осигури опора за целия гръб.

Намаляват болката във врата – офис служителите често се оплакват от скованост в областта на врата и раменете. Това може да доведе до усложнения като спондилоза – загуба на хрущялна обвивка в прешлените. Ергономичните столове могат да включват облегалка за глава, която също да осигурява опора за главата и врата.

Облекчават налягането в бедрата – твърдият стол може да окаже ненужен натиск върху бедрата ви. Ергономичните офис столове имат достатъчно подплата и дълбочина, за да поддържат бедрата и да намалят този стрес и натиск.

Повишава производителността – удобните и поддържащи офис столове водят до щастливи и здрави служители или студенти, които е по-малко вероятно да бъдат разсейвани или да страдат от болки, които могат да наложат отсъствия. В резултат на това въвеждането на ергономични офис столове доведе до отчетени увеличения на производителността и качеството на работа.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap