Как да почистите декинг плочки – стъпка по стъпка

Декинг плочки е покритие, състоящо се от отделни модули, върху които са прикрепени дървени дъски или негови заместители. Декинг зоната осигурява специално място за забавление за всяко открито пространство – независимо дали става въпрос за външна кухня, градина или балкон, декингът създава приветливо място и Ви позволява да се насладите на компанията на приятели или на моментите с Вашето семейство.

Въпреки че е често предпочитан, много от Вас може би не знаят кой е правилният начин, по който трябва да се почисти, за да изглежда като съвсем нов и също толкова красив и приятен, както в началото.

Как да почистите декинг плочки – стъпка по стъпка

Първа стъпка – подготовка за почистване на подови настилки

Започнете, като премахнете всичко от вашата подова настилка – мебели, тенджери, вашето барбекю, предмети и всичко останало. Оставете ги някъде, където няма да ви пречат и ще може да почистите на спокойствие.

Изберете ден, в който времето е благосклонно към Вас, а слънцето – свети силно.  В никакъв случай не чистете след или по време на дъжд. Почистете цялостно настилката, като използвате четка, за да извадите отломките между пукнатините възможно най-добре.

Втора стъпка – Нанесете почистващ разтвор

За по-добро почистване и премахване на повърхностни замърсявания и паяжини, можете да използвате разтвор за миене в топла вода. Внимавайте да не търкате прекалено много с нещо силно абразивно. Следвайте инструкциите, които са описани в опаковката на почистващия препарат.

Трета стъпка – почистете с машина за почистване с високо налягане

В зависимост от това колко е мръсна подовата настилка ще определи дали имате нужда от машина за почистване с високо налягане. Можете да използвате почистващия разтвор самостоятелно или да изберете втория метод с машината.

Важно: За още по-дълбоко почистване използвайте стрипер!

В зависимост от замърсяването на вашата подова настилка и колко мухъл и плесен са се образували, можете да свършите също толкова добра работа с течен перилен препарат. Изсипете четири литра топла вода в кофа и разбъркайте с 250 мл перилен препарат. Нанесете обилно топлия разтвор върху вече почистената настилка. Нанесете разтвора в повърхността с метла. Оставете го да престои върху настилката за десет до петнадесет минути и след това изплакнете обилно с вода. Може да използвате градинския маркуч като най-удобно средство.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap