Как да почистите декинг плочки – стъпка по стъпка | Creative Home

Как да почистите декинг плочки – стъпка по стъпка

Декинг плочки е покритие, състоящо се от отделни модули, върху които са прикрепени дървени дъски или негови заместители. Декинг зоната осигурява специално място за забавление за всяко открито пространство – независимо дали става въпрос за външна кухня, градина или балкон, декингът създава приветливо място и Ви позволява да се насладите на компанията на приятели или на моментите с Вашето семейство.

Въпреки че е често предпочитан, много от Вас може би не знаят кой е правилният начин, по който трябва да се почисти, за да изглежда като съвсем нов и също толкова красив и приятен, както в началото.

Как да почистите декинг плочки – стъпка по стъпка

Първа стъпка – подготовка за почистване на подови настилки

Започнете, като премахнете всичко от вашата подова настилка – мебели, тенджери, вашето барбекю, предмети и всичко останало. Оставете ги някъде, където няма да ви пречат и ще може да почистите на спокойствие.

Изберете ден, в който времето е благосклонно към Вас, а слънцето – свети силно.  В никакъв случай не чистете след или по време на дъжд. Почистете цялостно настилката, като използвате четка, за да извадите отломките между пукнатините възможно най-добре.

Втора стъпка – Нанесете почистващ разтвор

За по-добро почистване и премахване на повърхностни замърсявания и паяжини, можете да използвате разтвор за миене в топла вода. Внимавайте да не търкате прекалено много с нещо силно абразивно. Следвайте инструкциите, които са описани в опаковката на почистващия препарат.

Трета стъпка – почистете с машина за почистване с високо налягане

В зависимост от това колко е мръсна подовата настилка ще определи дали имате нужда от машина за почистване с високо налягане. Можете да използвате почистващия разтвор самостоятелно или да изберете втория метод с машината.

Важно: За още по-дълбоко почистване използвайте стрипер!

В зависимост от замърсяването на вашата подова настилка и колко мухъл и плесен са се образували, можете да свършите също толкова добра работа с течен перилен препарат. Изсипете четири литра топла вода в кофа и разбъркайте с 250 мл перилен препарат. Нанесете обилно топлия разтвор върху вече почистената настилка. Нанесете разтвора в повърхността с метла. Оставете го да престои върху настилката за десет до петнадесет минути и след това изплакнете обилно с вода. Може да използвате градинския маркуч като най-удобно средство.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap