Кухненска везна – използване и предимства

Независимо дали приготвяте вечеря всяка вечер или от време на време печете за забавление, всеки любител готвач може да се възползва от наличието на цифрова кухненска везна в своята кухня. Тя не само прави вашите измервания по-прецизни, но също така намалява времето за подготовка на готвенето и при почистване на кухнята. Научете повече за това как да използвате цифрова везна и как тя може да ви помогне в кухнята.

Какво е кухненска везна?

По същество кухненската везна е дигитално измервателно устройство, което отчита и показва теглото на хранителната съставка, която измервате. За разлика от аналоговата везна, цифровата везна е висококачествена везна, която дава по-правилно отчитане на теглото. Плюс това аналоговите везни са много неудобни за ползване в по-тясното пространство на кухнята. Като цяло дигиталните кухненски везни са малки, леки и заемат много малко място на кухненския плот.

Готвачите използва цифрова кухненска везна, наричана още дигитална грамова везна, за измерване на теглото или масата на дадена съставка, изразена в паундове, грамове, течни унции или милилитри. Тоест тя е пригодена както за английския пазар, така  за хората в останалата част от света, които ползваме метричната система SI.

Как работи дигиталната везна за кухня?

Цифровият кантар работи най-добре на равна повърхност. Когато обект (да кажем количество захар) се постави върху цифровата везна, теглото му причинява деформация на вътрешния тензодатчик. Системата преобразува това количество деформация в електрически сигнал, който се изпраща до цифровия преобразувател и така се показва теглото на дисплея на везната.

5 ползи от дигитална кухненска везна  

Дигиталната кухненска везна може да подобри живота в домакинството и начина на готвене по следните начини.

Поддържате последователност и точност в готвенето, защото дигиталните везни предлагат прецизни измервания на съставките. Прецизността е особено важна за рецепти свързани с печене, защото при тях се разчита в голяма степен на химични реакции, които изискват точни измервания на всяка съставка, за да се създаде правилно ястието.

Упражнявате контрол на порциите!  Много хора измерват порциите си, преди да ядат, като част от здравословния начин на живот. Дигиталната везна улеснява измерването и разпределянето на храна според размера на порцията. Това е особено важно за хората, които изпълняват диета по здравословни причини.

Измервате хранителна информация и преобразувате данните! В допълнение към общата функция да се измери теглото на дадената съставка или продукт, по-усъвършенстваните цифрови кухненски везни имат способността да показват хранителни данни, включително броя на калориите, протеини, мазнини, въглехидрати, холестерол и/или фибри в храната.

Също така цифрова везна може лесно да направи математиката за преобразуване на метричната система според рецептата. Ако например са ви дали рецепта, в непозната за вас метрична система, везната може да я преобразува.

Везната измерва смесване на напитки! От кафе до коктейли, дигиталната везна помага да получите точните пропорции на вашата напитка. Смесването на сложни напитки изисква стабилна ръка, перфектно наливане, но и много точен грамаж на основните съставки. Вместо да преценявате на око течните съставки, дигиталната везна гарантира, че ще имате правилните пропорции на всеки компонент на напитката, така че да получите нейния истински вкус.

Използвате по-малко съдове! Едно от най-ефективните предимства на използването на цифрова везна е, че можете да измервате всичките си сухи съставки в една купа. Просто нулирайте скалата обратно на 0,00 с всяка нова съставка и измервайте съответно. Почистването ще стане по-бързо, тъй като няма да се налага да миете толкова много купи, мерителни чаши и мерителни лъжици.

Защо трябва да замените мерителните чаши с кухненска везна

За най-точни резултати в кухненска среда заменете вашите мерителни чаши за дигитална везна. Това е най-надеждният и прецизен начин да гарантирате, че вашите измервания са точно такива, каквито ви трябват. Дигиталните везни измерват точно както течните, така и сухите съставки.

Докато течните съставки се измерват при постоянен обем, независимо какво, сухите съставки не го правят; те са лесно компресируеми, което означава, че обемът им може да се променя в зависимост от фактори като това как са поставени в мерителната чашка или дори от влажността в района. По този начин дигиталната везна за кухня гарантира, че получавате точно отчитане и за двата вида съставки без суетенето от това дали сте измерили правилно.

Пазарът днес предлага кухненски везни от най-различни производители. Те са различни като форма, размери и с приложени функции, така че трябва да изберете най-добрата и подходяща за вас.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap