Създайте най-красивата градина с тези бюджетни идеи | Creative Home

Създайте най-красивата градина с тези бюджетни идеи

Красивата градина винаги е добра идея. Кой не обича зеленината? Зеленият цвят безспорно успокоява и това е една от причините да се чувстваме добре сред природата. Освен, че дишаме свеж и чист въздух, когато сме на открито, успокояваме нервите си, а очите ни се “пълнят” с красивия цвят на природата – зеленият.

Не е нужно всеки път, когато се почувствате напрегнати да отивате в близкия парк или гора. Да, това е чудесна идея, но в същото време ограниченото ни време понякога възпрепятства срещата ни с природата. Но това не бива да ви отчайва. Винаги може да създадете красива зелена градина във вашия дом, която да се превърне в любимото ви място.

Представете си през топлите дни да се наслаждавате на сутрешните лъчи на слънцето, отпивайки от любимото черно горещо кафе… Едва ли би съществувала по-перфектна сутрин от тази.

Но стига сме мечтали, време е за действие. Представяме ви някои от най-добрите и бюджетни идеи, с които ще създадете красива градина във вашия двор.

Първо помислете за състоянието на тревата

Погледнете през прозореца към градината си и гледката, която вероятно ще ви изуми е вашата морава. Ако е с добра, здрава форма, няма нужда от допълнителни грижи за нея и веднага може да започнете със засаждането на цветята. И не забравяйте, че не е задължително да е с правоъгълна форма – опитайте овална, кръгла, квадратна или продълговата форма. Те също са интересни и изглеждат много красиво. Но ако държите да е правоъгълна, изберете нея. Който и модел да предпочетете винаги би стоял много интересно.

Планирайте засаждането

Най-добрите градински дизайни започват с планирано засаждане. Добре е да използвате вечнозелени храсти в края на всяка граница и като очертание, за да създадете рамка. Включете малки храсти като Buxus или големи вечнозелени растения, например махония, за по-големи площи.

След като създадете тази рамка, запълнете празнините с красиви цъфтящи растения. Опитайте се да се придържате само към пет или шест различни вида и да ги подредите в повтарящи се модели по-хармоничен ефект. Когато избирате растенията, опитайте се да включите и целогодишни, а не само сезонни или сложете луковици през пролетта и началото на лятото, за да имате цвят и красота до лятото.

Дървета

Високите дървета могат да бъдат отправна точка за изграждане на схемата във вашата градина. Те блокират отблясъците на слънцето и на тях може да се закачат сенчести платна, хамаци, висящи светлини или висящи декорации. Дърветата също могат да скрият непривлекателна гледка или да помогнат за филтриране на шума и замърсяването на въздуха. И те са от полза за природата значително, като осигуряват цветен прашец за насекоми и дом за птиците.

 

Красива настилка

Цветът и стилът на вашата настилка и начинът, по който е положена, могат да осигурят добър дизайнерски вид на вашата градина. Например, сив или бял камък, положен в произволен модел, ще напомни за френския кънтри вид. Черни или сребърни настилки ще формират перфектния фон за елегантна и модерна схема.

Мебелите

За по-малките дворове изберете сгъваеми мебели или пейка, която може да се прибере под маса за хранене, когато не се използва. Г-образните дивани могат да бъдат изненадващо компактни, докато по-голямо пространство може да го обзаведете с подходящи столове, дивани и маси, шезлонги и дневни легла или модерни висящи столове, както и люлка.

0 Споделено
Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

E-mail бюлетин
Сподели
Copy link
Powered by Social Snap