Създайте най-красивата градина с тези бюджетни идеи

Красивата градина винаги е добра идея. Кой не обича зеленината? Зеленият цвят безспорно успокоява и това е една от причините да се чувстваме добре сред природата. Освен, че дишаме свеж и чист въздух, когато сме на открито, успокояваме нервите си, а очите ни се “пълнят” с красивия цвят на природата – зеленият.

Не е нужно всеки път, когато се почувствате напрегнати да отивате в близкия парк или гора. Да, това е чудесна идея, но в същото време ограниченото ни време понякога възпрепятства срещата ни с природата. Но това не бива да ви отчайва. Винаги може да създадете красива зелена градина във вашия дом, която да се превърне в любимото ви място.

Представете си през топлите дни да се наслаждавате на сутрешните лъчи на слънцето, отпивайки от любимото черно горещо кафе… Едва ли би съществувала по-перфектна сутрин от тази.

Но стига сме мечтали, време е за действие. Представяме ви някои от най-добрите и бюджетни идеи, с които ще създадете красива градина във вашия двор.

Първо помислете за състоянието на тревата

Погледнете през прозореца към градината си и гледката, която вероятно ще ви изуми е вашата морава. Ако е с добра, здрава форма, няма нужда от допълнителни грижи за нея и веднага може да започнете със засаждането на цветята. И не забравяйте, че не е задължително да е с правоъгълна форма – опитайте овална, кръгла, квадратна или продълговата форма. Те също са интересни и изглеждат много красиво. Но ако държите да е правоъгълна, изберете нея. Който и модел да предпочетете винаги би стоял много интересно.

Планирайте засаждането

Най-добрите градински дизайни започват с планирано засаждане. Добре е да използвате вечнозелени храсти в края на всяка граница и като очертание, за да създадете рамка. Включете малки храсти като Buxus или големи вечнозелени растения, например махония, за по-големи площи.

След като създадете тази рамка, запълнете празнините с красиви цъфтящи растения. Опитайте се да се придържате само към пет или шест различни вида и да ги подредите в повтарящи се модели по-хармоничен ефект. Когато избирате растенията, опитайте се да включите и целогодишни, а не само сезонни или сложете луковици през пролетта и началото на лятото, за да имате цвят и красота до лятото.

Дървета

Високите дървета могат да бъдат отправна точка за изграждане на схемата във вашата градина. Те блокират отблясъците на слънцето и на тях може да се закачат сенчести платна, хамаци, висящи светлини или висящи декорации. Дърветата също могат да скрият непривлекателна гледка или да помогнат за филтриране на шума и замърсяването на въздуха. И те са от полза за природата значително, като осигуряват цветен прашец за насекоми и дом за птиците.

 

Красива настилка

Цветът и стилът на вашата настилка и начинът, по който е положена, могат да осигурят добър дизайнерски вид на вашата градина. Например, сив или бял камък, положен в произволен модел, ще напомни за френския кънтри вид. Черни или сребърни настилки ще формират перфектния фон за елегантна и модерна схема.

Мебелите

За по-малките дворове изберете сгъваеми мебели или пейка, която може да се прибере под маса за хранене, когато не се използва. Г-образните дивани могат да бъдат изненадващо компактни, докато по-голямо пространство може да го обзаведете с подходящи столове, дивани и маси, шезлонги и дневни легла или модерни висящи столове, както и люлка.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Предишна публикация
Следваща публикация

Коментирай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

E-mail бюлетин

Условия за поверителност

Necessary

Advertising

Analytics

Other

Share via
Copy link
Powered by Social Snap